Енрике: Финалът е ново усещане за мен

снимка: БТА/AP

Мнение на старши треньора на Барселона след класирането на испанския гранд на финала на Шампионска лига.

Луис Енрике (старши треньор на Барселона): "Имаше някои тревожни моменти в началото. Прекрасно е да влезеш в мача с толкова сериозна преднина, но не беше лесно, след като Байерн поведе толкова рано. Но ние реагирахме добре, бързо изравнихме, а след това дори си осигурихме аванс на почивката.

Второто полувреме беше по-различно, защото те атакуваха по-често, но в крайна сметка продължаваме в борбата за трофея, както и във всички други турнири, в които участваме. Те нападаха и рискуваха максимално, но аз бях уверен в силите на моя отбор. Доволен съм и искам да поздравя играчите. Нападателите ни имат изключителни качества. Те също така се разбират отлично помежду си.

Трудно е на съперниците да ги контролират. Искахме да вкараме бърз гол, а това, че успяхме, ни даде допълнителна увереност. Контролирахме мача през първото полувреме, но след почивката допуснахме доста неточности. Все пак трябва да бъдем доволни. На финал сме, а за мен това ще бъде ново усещане като треньор, след като имах толкова успехи като футболист".