Елитен испански клуб в атака за Мъри

снимка: twitter.com

Станимир Стоилов привлича погледа на много европейски клубове след успехите си с Астана, а сега пред него наяве излезе и нов вариант за треньорски пост. Елитният испански Малага се е поинтересувал от ситуацията около Мъри. Ръководството на испанците се е свързало с руския футболен агент Рустам Раджабов, който е препоръчал родния специалист.

"Неотдавна ми се обадиха от ръководството на испанския Малага, за да се консултират относно кандидатурата на Станимир Стоилов за треньорския пост. Клубът има интерес към него", заяви агентът пред vesti.kz, цитиран от "24 часа".

"Малага преживява тежки времена в Примера дивисион и ръководството търси заместник на наставника Мичел. Изразих мнението си, че в настоящия момент Стоилов е най-добрият треньор не само в Казахстан, но и в България.

Казах още, че той може да тренира всеки добър отбор във всяко европейско първенство. Изслушаха ме, а сега всичко зависи от представителите на испанския клуб и самия Стоилов", заяви Раджабов.

Българинът се раздели с Астана и си търси отбор, докато Малага продължава да тъне на предпоследното 19-о място в Примера дивисион със само 3 победи в 17 двубоя.