Елица Василева: Надявам се това да е само началото!

снимка: БТА/AP

Българският национален отбор по волейбол за жени записа първа победа на Европейските игри в Баку! Нашите момичета бяха повече от убедителни срещу Русия във втория си мач от Група В, който спечелиха с 3:0 (25:16, 25:22, 25:22). Двубоят се игра рано тази сутрин в Кристалната зала и продължи 92 минути.

„Чувството да запишеш първа победа на Европейските игри в Баку е наистина страхотно. Надявам се това да е само началото на един дълъг и успешен турнир за нас. Загубихме нашия първи мач срещу Германия, въпреки че играхме много добре. Днес показахаме, че сме способни да вземем победата“, коментира след мача капитанът на нашия тим Елица Василива, която бе на обичайното високо ниво и завърши срещата с 15 точки (4 аса, 42% в атака, 52% позитивно и 19% отлично посрещане).

„Българският отбор игра много добре в защита, а ние имахме проблеми на блокада. За това загубихме. Сега ще отидем да отпочинем, но след това трябва да анализираме мача и да разучим следващия ни съперник“, сподели пък капитанът на Русия Анна Матиенко.

Успехът на България срещу Русия с 3:0 ще можете да гледате на запис по БНТ HD в 10:35 ч.

Вторник е почивен ден за „лъвиците“, които отново ще влязат в Кристалната зала за третия си мач от турнира в сряда, когато ще се изправят срещу Сърбия в 12:30 ч.б.в. Срещата със западните ни съседки също ще бъде излъчена на запис по БНТ HD от 21:20 ч.

"Българска Федерация Волейбол"