Ели Василева: Дойде време да играем на Световно

снимка: Булфото

Състезателката от националния отбор на България по волейбол Елица Василева постави световен рекорд, като направи 57 точки в един мач на клубния си отбор в южнокорейското първенство през миналата седмица. Постижението дойде навреме, за да даде увереност на нея и съотборничките преди световните квалификации в Самоков в началото на януари.

"Честно казано, не знам (как се постига подобен световен рекорд). Играхме наистина много дълъг мач и се получи. В Корея отборите са по-малко спрямо другите първенства, но са много равностойни. Миналия сезон бях в Бразилия, а разликата между двата шампионата е много голяма. Основното е във физиката, където корейките компенсират с много техника. Вече нямам проблем с приспособяването към живота в различните страни. По-скоро имах трудности да свикна с корейския стил на игра, но се справих", коментира бившата състезателка на ЦСКА в интервю за www.cskavolley.org.

Василева се чувства в добра форма преди старта на световните квалификации.

"Напълно готова съм за квалификационния турнир за световното първенство и ще направя всичко по силите си, за да помогна да се класираме. За съжаление отдавна женският отбор на България не е играл на световно първенство, но мисля, че времето е настъпило. Смея да кажа, че ние сме фаворити за спечелването на квалификацията, най-малкото заради домакинството. Надявам се много хора да ни подкрепят в "Арена Самоков", каза Василева.

България играе срещу Словакия, Чехия и Беларус от 3 до 5 януари.