Ел Маестро с рецепта: Трябва да играем емоционално (ВИДЕО)

Младият специалист начело на ЦСКА Нестор ел Маестро коментира предстоящия реванш срещу Копенхаген от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Ето какво каза пред медиите специалистът, при заминаването на тима за Дания:

"Настроението в отбора е добро. Все още се надяваме, че може да направим нещо в реванша. Ние все още сме живи в сблъсъка. Ще видим какво ще се случи.

Едвин Джеси пътува с нас. Станислав Манолев също ще пътува с нас. Джеси е почти готов. Той тренира с нас вчера. Шансовете му да играе не са малки. Може би напрежението върху нас ще бъде по-малко в сравнение с първия мач, но не знам дали това е добре. Ние няма какво да губим вече. Никой не очаква от нас да продължим напред. Трябва да се възползваме от шансовете, които се открият пред нас.

Трябва да играем много емоционално, но в същото време трябва да се контролираме. Не смятам, че Божидар Чорбаджийски заслужаваше червен картон в първия мач. Ако погледнем по-генерално в нашите мачове, играем малко по-емоционално, отколкото трябва. 4 червени картона в 5 мача не е нормално. За тези картони не са причина единствено съдиите.

Снимка 372629

Не знам кога Жоржиньо и Жеферсон ще бъдат в състояние да се завърнат, но техните контузии не са толкова тежки. Жоржиньо все още е в процес на диагностициране, но най-оптимистичният сценарий за него е да се завърне в игра до няколко седмици, а не няколко месеца. Аз съм малко по-притеснен за Жеферсон, защото той вече трябваше да се върне в игра, но почувства отново болки.

Бодуров и Малинов са много важни за мен и за отбора. Аз им казах, че ние все още имаме шансове да продължим напред в турнира. Резултатът от първия мач не е добър за нас, но шансовете ни все още са живи", каза Ел Маестро.