Ел Маестро: Глупаво ще е да вдигаме топката, няма да кажа тактиката

Младият треньор на ЦСКА Нестор ел Маестро даде официална пресконференция преди днешния сблъсък на "червените" с Копенхаген в Лига Европа. Гологлавият наставник заяви, че това ще е първото предизвикателство на неговия отбор през този сезон и футболистите трябва да покажат силните си страни.

"Ще дадем най-доброто от себе си. Играхме добре в последните няколко мача. За първи път през този сезон ще играем срещу по-добър отбор от нас, така че ситуацията ще бъде малко по-различна. Нашият отбор става все по-добър физически, а това е важно за мен. Копенхаген ще се опита да играят по този начин. За нас е важно да им се противопоставим във физически аспект.

Когато започне мачът никой няма да мисли кой е фаворит и кой аутсайдер. И двата отбора ще се опитат да спечелят. Ако погледнем върху историята, колко пари са похарчени в отборите през последните години, треньорите, то със сигурност Копенхаген на хартия ще бъде по-добрият отбор от нас. Когато ги гледах как играят, и познавайки нашия отбор обаче, си мисля, че шансовете са 50:50. 

Трябва да покажем силните си страни. Трябва да използваме това, което имаме. Като цяло обичам да използваме силните страни на нашите нападатели. Не е много добра идея да играем с високи топки.

Няма да ви кажа как ще играем. Твърде много треньори има тук. Знаем всичко за Копенхаген, подготвени сме, както съм сигурен, че и те са го направили за нас. Мотивирани сме, както и те със сигурност. Това е най-големият мач за нашия отбор през сезона до този момент. Така е и за тях. Очаквам да стане добър мач.

Може би Манолев е най-опитният ни играч. За съжаление мачът идва твърде скоро за него. Той тренира от няколко дни с нас. Надявам се да можем да използваме неговия опит в следващите мачове. Надявам се тези мачове да бъдат повече от два.

Снимка 372410

Източник: БГНЕС

Копенхаген е много добър отбор. Имат много добри играчи, имат скъпи играчи, те са добре организиран отбор с опитен треньор. За нас предизвикателство ще бъде дали ще можем да играем добре срещу толкова добре организиран тим на това ниво. Те са много по-сериозен отбор от нас, който идва от по-добро първенство. Играят сериозни мачове всяка седмица. Трудно е да се пренастроиш от мач срещу Витоша и Дунав, казвам го с уважение за тези тимове, за мач с Копенхаген. За нас това не е предимство.

За мен е по-добре да играем на нашия стадион "Българска армия". Най-добрите ни мачове досега бяха срещу Рига и Адмира на нашия стадион, когато феновете бяха близо до терена. "Васил Левски" също е много добър стадион, надявам се да дойдат много наши фенове, за да има добра атмосфера", пожела си Нестор Ем Маестро.