Ел Маестро: ЦСКА няма да ме уволни, нищо че съм малък треньор

Младият треньор на ЦСКА - Нестор ел Маестро даде да се разбере, че не се страхува от уволнение. Според ексцентричния сърбин такова изобщо не е стояло на дневен ред пред ръководството на "червените". Специалистът разкри това пред bTV:

"Въпреки че ви изглежда логично Манчестър Юнайтед да уволни Жозе Моуриньо сега, или даже още по-добре преди 2 месеца, те няма да го направят.", каза треньорът. С този паралел Нестор ел Маестро разкри, че няма притеснения относно предсрочно уволнение от ЦСКА - тема, за която се спекулираше в медиите след загубите от Лудогорец и Левски и равенствата с Ботев Пловдив и Берое.

"Първо, не е безплатно да уволниш някого - струва пари. А колко струва винаги е важно, защото всеки клуб е бизнес. Второ, до колко клубът вярва в треньора си. Вярата идва от резултатите. Очевидно, не съм спечелил Шампионската лига. Аз съм малък треньор като повечето треньори тук, но за разлика от много от опциите за ЦСКА, аз постигнах нещо и не го постигнах преди 20 години, а миналата година".

"Мисля, че дори и да бях изгубил мачовете с Берое и Локо (Пд), пак щях да съм треньор на ЦСКА - със сигурност, но тези срещи бяха важни заради друго. Мотивът ми да съм тук не е да остана колкото се може по-дълго. Мотивацията ми е да печеля".