Ексклузивно в Sporta.bg! Брутален вандализъм в Елин Пелин! Вижте как три ромчета потрошиха стадион, построен с държавни пари (СНИМКИ)

галерия:

Поговорката "чупи-купи" е измислена в България, но доста време не е актуална. У нас всеки си прави каквото пожелае, а последствия няма. Репортер на Sporta.bg стана свидетел на вандалска проява, която съсипа хубавия стадион в Елин Пелин. Три деца от ромски произход потрoшиха трибуните на съоръжението. Зоркото око на Sporta.bg хвана малките разбойници на местопрестъплението. Ромите веднага побегнаха като попарени, след като видяха нашия репортер. Изкусните опустошители доста пъргаво и бързо се изнизаха от стадиона, като прескочиха една от оградите.

Агресивното поведение на децата бе необяснимо, а щетите, които нанесоха са огромни. Стадион "Левски" бе ремонтиран през 2014 година с общински пари. Децата от ромски произход успяха да изпотрошат едната половина със седалки. Само навременната поява на нашия репортер предотврати пълното унищожение на трибуната.

4161553

Интересно обаче е, че стадионът няма охранител, а вратите му са денонощно отворени. Тъй като много хора използват съоръжението за спортуване. Все пак мястото е обoрудвано с камери и под денонощно видеонаблюдение. Мерките са предприети през порлетта заради много подобни вандалски актове.

Жена живееща на няколко метра от входа на стадиона също се приближи да види какво се случва в иначе спокойния край на града. Тя обаче не обели и дума и набързо се прибра, след като разбра, че не нейното внуче прави зулуми.

Зам. кметът на Община Елин Пелин Инж. Радослав Орловски бе потърсен за коментар по вандалския акт, който удари стадиона.

"Разбрахме за вандалщината. Грозна картинка. Полицията е осведомена и търси виновниците. Знаем кои са в момента се издирват. Всичко се вижда на камерите. Неприятно е, но със сигурност виновниците ще си получат заслуженото. Тъй като са деца - вероятно глоба ще отнесат родителите. Лошото обаче е, че подобни неща не се случват за пръв път. Затова и през пролетта се наложи да монтираме камерите и да работим със СОТ. Но доста често тийнейджърите ходят да пият там, а след като се напият трошат по нещо", сподели пред Sporta.bg г-н Орловски.

Случаят не е първа на стадион "Левски". Като запознати разказват, че преди доста години виновниците били накарани да платят щетите и да помогнат с ремонта.

ВИЖТЕ НА КАКВО ЗАПРИЛИЧА СТАДИОНЪТ СЛЕД ВАНДАЛЩИНАТА

4161552

4161554

4161555

4161557

4161556

4161558

4161559

4161560

4161561

4161563

4161562

4161564