Екшън в елитен тим, свързан със скандалната фирма Трейс

Грандиозен скандал разтърси Верея и със сигурност ще засегне цялостното реноме на професионалния ни футбол, заради срамните неща, които се случват в този клуб. Отборът на Небойша Лекич пристигна вчера в Гълъбово, където трябваше да играе контрола с местния Ботев, но след скандал в съблекалнята не излезе за спаринга.

Българите в отбора са отказали да участват, тъй като според тях сръбският специалист прекалявал с лансирането на чужденците, които е довел. Истинската причина обаче е фактът, че родните играчи се съмняват, че ръководството плаща избирателно заплатите и не дава на тях, но пълни сметките на легионерите. „Меридиан Мач“ обаче разбра, че само последните привлечени чужденци и треньора са взели пари. Те идват от руски партньори на шефа Галин Михайлов(син на Николай Михайлов - собственик на скандалната строителна фирма "Трейс Холд Груп", която изгради трасето на смъртта край Своге), които са в основата на идването и на самия Лекич. Тези, които са по-отдавна в състава и привлечените от Иван Колев са пренебрегвани. Те са взели пари в началото на лятото, когато се анонсира, че китайци ще спонсорират клуба с по 20 000 евро месечно. Азиатците, които обезпечиха и подготвителния лагер в Словения обаче са се оттеглили и в момента кризата във Верея е страшна. Босът не си вдигал телефона и не давал обяснения за ситуацията. Някои от играчите буквално няма какво да ядат, тъй като от клуба им осигурявали само по едно хранене на ден.

„Без коментар. Питайте клуба за това, което се случва“, обяви Лекич пред репортер на „Меридиан Мач“ на стадиона в Гълъбово. Той и футболистите му изчакаха пред съоръжението близо час клубния автобус да се върне и да ги прибере, докато футболистите на Ботев проведоха двустранна игра.

След скандала Михайлов е взел решение да уволни Лекич, за да свали напрежението в състава. Той е избрал за негов наследник именно досегашния треньор на Ботев (Гълъбово) Людмил Киров.

„В момента си имам отбор и мисля за него. Най-късно в понеделник ще има по-голяма яснота. С Галин Михайлов се познаваме отдавна“, коментира пред „Меридиан Мач“ 42-годишният специалист. Той вече работи на „Трейс Арена“ и бе начело на Верея II, а сега ще получи шанс да оглави и мъжкия отбор и да работи в Първа лига.

Той ще е петият треньор на тима от началото на годината. През 2018-а Верея беше воден от Благомир Митрев, Елиаш да Силва, Иван Колев, както и от Лекич. Сърбинът, който преди това е бил треньор само в юношески отбори, изкара едва три мача – загубите от Витоша (0:1), ЦСКА-София (0:4) и 0:0 със Славия.