Екшън: Навряха бронзов член в ръцете на звезда от МотоGP

снимка: motogp.com

Звездата от MotoGP Марк Маркес се замеси в неприятен инцидент вчера, когато трима италиански журналисти го провокираха, обиждаха и дърпаха пред дома му.

Алесандро Они, Стефано Корти и техен оператор, част от противоречивото предаване "Хиените", изненадали испанския състезател на Репсол Хонда, докато той се прибирал с брат си и баща си.

Двамата поискали интервю от Маркес, той отказал и това дало начало на събитият след това.

Италианците отишли до колата си, откъдето донесли две бутилки шампанско, които строшили в пода и в стената, за да наподобят обстановката на подиум, когато пилотите по традиция дават блиц-интервюта.

Бащата на Маркес се ядосал от действията им и слязъл от колата, а точно тогава Онис и Корти извадили статуетка, която наподобявала огромен мъжки полов орган.

Предвид хода на ситуацията Марк Маркес опиал да се прибере в гаража и помолил провокаторите да напуснат имота му. Тогава журналистите хванали състезателя за ръката и опитали да набутат статуетката в колата му. В същото време те го хванали и за врата, където Маркес поличил леки наранявания.

Семейството му веднага се обадило на полицията, която пристигнала бързо, арестувала нападателите и иззела всичките им кадри. Впоследствие италианският журналистически екип подал оплакване за претърпени контузии и повредена техника.