Екипите на AJ и Уайлдър на пряка среща отвъд Океана

снимка: twitter.com

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, вече е предприел сериозни действия по уговарянето на мач с Дионтей Уайлдър. Агентът ще лети до САЩ следващата седмица и ще се срещне директно с щаба на американеца, за да опитат да договорят сделката.

Преди дни Хърн предложи сума от 12,5 милиона долара за шампиона на Световния боксов съвет (WBC), но агентите на 32-годишния боксьор се отдръпнаха. Сега промоутърът на Ей Джей пак натиска газта в търсене на най-голямата обединителна битка на поясите в тежка категория.

Джошуа държи коланите на IBF, WBA, WBO и IBO след успеха над Джоузеф Паркър, когато му открадна титлата на Световната боксова организация. Уайлдър пък е шампион на WBC, но може с 1 мач да добави още 4 пояса.

"Направихме оферта преди седмица, но все още чакаме отговор", заяви Еди Хърн. "Аз всъщност отивам в Ню Йорк следващата седмица, за да преговарям за мачовете на Даниел Джейкъбс и Кейти Тейлър, но ще седна за преговори и с представителите на Уайлдър".

В американската преса се появи новина за контраоферта, която подготвят от щаба на Уайлдър. Агентите му също са готови за срещата в Голямата ябълка. Има обаче един фактор, който ще повлияе на датата на събитието. Ако сблъсъкът в средна категория между Канело Алварес и Генади Головкин се проведе на 15 септември, то Джошуа и Уайлдър могат да се бият седмица по-рано - на 8 септември. Хърн се надява срещата да е на "Уембли".

Ако все пак до мегасблъсъка не се стигне, то Джошуа най-вероятно ще защитава титлата си от WBA срещу руснака Александър Поветкин, а срещата с Уайлдър ще е на по-късен етап.