Една въпросителна за Венгер преди Арсенал - Манчестър Сити

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер получи добри новини два дни преди дербито на лондончани срещу Манчестър Сити (събота, 14:45 часа).

Двата отбора се срещнаха преди старта на сезона в битка за Къмюнити Шийлд, а "артилеристите" спечелиха с 3:0. Сега обаче за шампионите се завръщат редица топ играчи, сред които и Серхио Агуеро, но и Венгер ще може да разполага с почти оптимален състав.

Най-тревожно беше състоянието на Аарън Рамзи, който получи контузия през седмицата, но Венгер увери, че контузията му не е сериозна и има голяма вероятност ще фигурира в тимовия лист за двубоя срещу "небесносините". Същото се отнася и за Месут Йозил, който не игра за Германия през седмицата заради проблем с глезена.

"Първроначалните новини за Рамзи са добри. Ще преценим днес неговото състояние и действително има шансове той да играе в събота. Той има навехнат глезен, но травмата не е сериозна. Ще играе ли в събота? Ще видим, трябва да разберем днес", каза Венгер пред медиите.

"Артета и Гибс са отново в отбора и тренират нормално. Йозил получи контузия и не игра за Германия, защото имаше изкълчен глезен. Той обаче е добре и ще играе срещу Манчестър Сити.

Тио Уолкът се възстановява добре и след две-три седмици ще се присъедини изцяло към тренировките на отбора", каза още Венгер относно контузените.