Един от терористите искал да се взриви на трибуната на "Стад дьо Франс"

снимка: БГНЕС/EPA

Един от терористите в Париж е имал билет за мача на стадион „Стад дьо Франс“ и се опитал да вкара взрива вътре, но е бил забелязан от охраната, пише „Уолстрийт джърнъл“.

Позовавайки се на полицията, изданието твърди, че охраната е забелязала пояса с взривове по тялото на терориста около 15 минути преди началото на мача. Той се опитал да се скрие от силите на реда и задействал пояса.

Полицията подозира, че той е искал да извърши атентата на самия стадион, за да има повече жертви. Три минути по-късно прогърмял взрива на втори терорист смъртник. Третият взрив е станал около ресторант за бързо хранене „Макдоналдс“ до стадиона.

Първоначално хората на стадиона възприели взривовете като звуци от петарди, които запалянковците често носят на мачовете.

"Но когато видях, че евакуират Оланд (френския президент), разбрах, че това не са петарди", сподели пред медията един от служители по сигурността. Той добави, че президентът е напуснал стадиона веднага след първия взрив.

Ръководителят на френската футболна федерация Ноел льо Гре заяви, че новината за взривовете е била спестена на зрителите и играчите, за да не се всее паника. Футболните фенове на стадиона научиха шокиращата новина за атаките през второто полувреме. /БГНЕС