Един от най-титулуваните играчи в Европа идва в София заради Бербо

снимка: БГНЕС/EPA

Безспорно Димитър Бербатов и Луиш Фиго ще сътворят грандиозно шоу в София на 14 юни в благотворителния мач за фондациите на двете суперзвезди. Бербо обяви трето легендарно име от близкото минало на Манчестър Юнайтед, който ще рита на "Васил Левски" зарaди него.

Това е Гари невил. Бербо се преклони пред гения на бившия играч на "червените дяволи", който има 400 мача за отбора от Манчестър.

Бербо вече обяви, че за шоуто в София ще пристигнат Райън Гигс и Пол Скоулс. Феновете на Юнайтед в България ще бъдат много щастливи, тъй като Гари Невил е третата приятна изненада за тях.

Ето какво написа Бербатов за Невил:

Още един от големите капитани на „Манчестър Юнайтед”. Винаги готов за битка, винаги надъхващ отбора преди мач, винаги намиращ правилните думи след загуба. Неслучайно сега е един от най-добрите анализатори на играта.

Той е сред титаните, прекарали цялата си паметна кариера в един клуб. Той е сред „младоците на Фърги“ - дебютира на 17 г. за „Манчестър Юнайтед“ при сър Алекс Фергюсън. И остава на „Олд Трафорд“ 19 години. Той е сред най-титулуваните футболисти в Англия и въобще в Европа със своите 20 трофея. Сред тях 8 шампионски титли във Висшата лига и 2 купи от Шампионската лига. 5 години е капитан на „Манчестър Юнайтед“. 5 пъти е избиран в идеалния отбор на английската Висша лига.

Гари Невил. Очакваме го в София!