Еди Хърн прецаква мача на Кобрата, Уайт искал пояса на Уайлдър

снимка: twitter.com

Уж сигурният мач между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт за определяне на официален претендент за пояса на IBF вече не е чак толкова вероятен. Поне що се отнася до думите на Еди Хърн, който е промоутър на 29-годишния британец.

Преди дни от мениджърската агенция на Кобрата "Зауерланд" приеха предизвикателството за мач с Уайт, който ще отреди следващия съперник на Антъни Джошуа. Тъй като обаче Хърн представя интересите и на Ей Джей, то той не иска да се стига до конфликт на интереси, ако Дилиън се наложи над Кобрата и трябва да се изправя срещу шампиона на IBF, WBA, IBO и WBO.

Еди Хърн заяви в интервю за ESPN, че основната цел пред Дилиън Уайт е атака на пояса на WBC, притежание на Дионтей Уайлдър. Това създава огромна въртележка в тежката категория, тъй като и Доминик Бризийл иска да открадне колана на американския шампион. Точно Бризийл трябваше да се бие с българската звезда Пулев, преди IBF да нареди мача с Уайт.

"Сложили сме всичките си яйца в една кошница и сме заложили на мач с Дионтей Уайлдър за титлата на WBC. Оттам обаче не бързат да направят Дилиън задължителен претендент за пояса на Уайлдър. Също така, WBC може да наложат изиграването на претендентски мач и това да усложни още повече ситуацията", заяви Хърн.

"Опцията за мач с Пулев е добра и това е сблъсък, който бихме искали да проведем. Но Уайт преследва титлата на Уайлдър и има шанс това да се осъществи. Още не съм сигурен какво искат да сторят самият Дилиън и щабът му.

Но знам едно - ако си задължителен претендент на IBF, рано или късно ще получиш шанс да се биеш за световната титла срещу някого. Ще видим какво ще стане", сподели Еди Хърн.