Еди Хърн даде разяснения за Пулев-Уайт, Кобрата не носел пари

снимка: twitter.com

Промоутърът на Дилиън Уайт - Еди Хърн, сподели, че в следващите 10 дни всички факти около сделката за мач между британеца и Кубрат Пулев ще бъдат изяснени. Той разкри, че преговаря с агента на българина Кале Зауерланд и е обнадежден за сключването на договор.

Хърн, който представлява и интересите на Антъни Джошуа, намекна, че Кубрат Пулев не носи толкова много пари от телевизионни права и продадени билети. Иначе, ако мач между двамата се състои, то те ще определят задължителния претендент за пояса на IBF, който е притежание на Джошуа.

"Имаме "слепи наддавания" за Уайт-Пулев следващата седмица. Всичко е във въздуха в момента, в следващите 10 дни всичко ще е по-ясно", сподели Хърн. "Това е добър мач. Дилиън може да стане задължителен претендент на IBF и това е добра опция за него".

"Промоутърът Кале Зауерланд е човекът на Пулев и сме в напреднал диалог да осъществим двубоя. Не мисля, че с Кале досега сме били на слепи наддавания, обикновено правим сделка.

Различните боеве имат различни характеристики на сделката. Пулев няма корпоративни спонсори или международна телевизионна сделка, нито пък нивото на контрол на Джошуа. Така че тук става въпрос за парите", сподели Еди Хърн.