Джуджетата отвръщат на удара

галерия:

снимка: БТА/AP

Малта втрещи всички български фенове на футбола с откраднатото равенство на Националния стадион 1:1 срещу „лъвовете“ на Любослав Пенев, но това не е единственият случай от изминалия цикъл мачове в квалификациите за Евро 2016, в който аутсайдерите поднасят изненада.

4124638Да, Малта в качеството си на „футболно джудже“ сензационно спечели първата си точка в квалификациите, но далеч по-слаби отбори направиха същото в периода петък, събота и неделя. Вън от съмнение е, че „лъвовете“ заслужават всякакви критики, каквито могат да измислят за тях българските фенове, но представете си настроенията в Гърция.

Гърция – еврошампион от 2004-та, осминафиналист от Мондиал 2014 и редовен участник във всички големи първенства от тогава до днес, не само че няма победа в първите си 4 мача от квалификациите за Евро 2016, но записа

ДОМАКИНСКА ЗАГУБА С 0:1 ОТ ФАРЬОРСКИ ОСТРОВИ

Не само гърците си изпатиха от така наречените „футболни джуджета“, защото Сан Марино регистрира историческо равенство 0:0 с Естония и прекрати серия от 61 загуби, за да спечели първата си точка в каквито и да е квалификации.

Напоследък свикнахме Азербайджан и Казахстан да се представят малко по-добре от останалите аутсайдери и затова не е изненадващо, когато въпросните два отбора (с коклото нас европредставители в клубните турнири този сезон) трупат актив.

Азербайджан още няма точка, Казахстан има една, а друго „джудже“ Люксембург също може да се похвали с едно регистрирано равенство – 1:1 с Беларус още на старта на квалификациите. Лихтенщайн си е гранд в сравнение с изброените отбори, защото първо открадна точка след 0:0 с Черна гора, а след това победи с 1:0 Молдова и в момента има актив колкото и този на България – 4 точки.

След изминалия цикъл от мачове в квалификациите за Евро 2016 и историческата първа точка на Сан Марино, само два национални отбора все още не са регистрирали друг резултат освен загуба – Андора и дебютанта Гибралтар.