Джошуа се взе за велик: Нямам конкуренция, но Пулев може да ме изненада

снимка: twitter.com/Anthony Joshua

Световният шампион в супертежка категория Антъни Джошуа заяви, че няма голям съперник и ще се опита сам да изгради своето наследство. Той сравни настоящите времена с епохата на Мохамед Али и други велики имена, като стигна до извода, че в момента е абсолютно сам на върха. Така британецът пренебрегна сериозно носителя на пояса на WBC Дионтей Уайлдър, който е смятан за един от най-добрите боксьори на новото време. Ей Джей постави на заден план и отлични бойци като Джоузеф Паркър и Кубрат Пулев, а може би нямаше да твърди същото, ако легендарният украинец Владимир Кличко не бе прекратил кариерата си.

"Мисля, че наследството се твори с битки. Можех да се изправя срещу Джо Блогс, за когото букмейкърите смятат, че няма шансове срещу мен, но като нищо той можеше да ми се опълчи много здраво и да си вдигне акциите."

"Точно такива неща създават съперничества като тези между Джордж Форман, Джо Фрейзър и Мохамед Али. Това са боксьори, които в онази епоха са били на най-високо ниво и са се сражавали помежду си. Не разполагам с такъв човек сега, но никога не знаеш какво ще се случи", каза Ей Джей.

Той заяви, че мачът с Кубрат Пулев за поясите на IBF, IBO и WBA няма да е никак лесен и българинът може да го постави в незавидно положение.

"Хората може и да си мислят, че мачът срещу Пулев ще бъде лесен, но той може да дойде и да ме постави в ситуация, с каквато не съм се сблъсквал досега. Може да се окаже изключителен двубой", заяви британецът, цитиран от "Спортал".