Джошуа се притеснява от първа загуба в кариерата

Промоутърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, призна, че британският боксьор се страхува да не загуби от Александър Поветкин в мача между двамата утре вечер на митичния Уембли. Джошуа ще защитава поясите си във версиите WBA, WBO и IBF в битката с руснака, който има само една загуба от Владимир Кличко в 13-годишната си кариера в професионалния бокс.

Той усеща напрежението. Антъни е световният шампион, най-голямата звезда в бокса и една от най-големите спортни звезди в страната. Той не може да излезе на улицата без около него да се струпа тълпа от почитатели и играта стана много сериозна за него. Джошуа знае, че има хора, които ще се молят той да се провали. Затова той се страхува за загубата. Много бойци изпитват същото, особено ако не са били побеждавани до този момент, коментира Хърн.

Аз самият съм също много притеснен за този двубой. Всички гледат към бъдещето и към потенциална среща с Уайлдър през следващата година, но на хартия, като изключим Кличко, това е най-трудната битка в кариерата на Ей Джей, допълни промоутърът.

Поветкин е много добре трениран боксьор. Той е бивш олимпийски златен медалист и има само едно поражение в своята кариера - от Владимир Кличко. Поветкин може да нанася тежки удари, има страхотна брадичка и може да поддържа високо темпо по време на целия мач. А на всичкото отгоре има и повече опит, добави Еди Хърн.