Джошуа и Паркър сипят закана след закана преди големия сблъсък (ВИДЕО)

галерия:

снимка: twitter.com

Преди историческата обединителна битка на титлите в тежка категория, Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър дадоха финалната си пресконференция. Двубоят между британеца и новозеландеца ще разтресе боксовия свят на 31 март на "Принсипалити" в Кардиф. Там AJ (20-0, 20 КO) ще защитава поясите на IBF, WBA и IBO и ще се надява да добави към тях титлата на WBO, която е притежание на Паркър (24-0, 18 KO).

Победителят от мегасблъсъка най-вероятно ще срещне шампиона на WBC Дионтей Уайлдър в следващия си мач. Двамата боксьори обаче мислят само за предстоящата битка и започнаха със заканите. Джошуа заяви, че ще действа като снайперист и малко по малко ще довършва съперника, докато не го нокаутира. Новозеландецът, от своя страна, каза, че ще развали плановете на британеца и Уайлдър.

"Паркър е талантлив, много талантлив боксьор", започна Джошуа. "Има страхотна визитка като аматьор, а треньорът му Кевин Бари е доста опитен. Имам работа с боксьор, който е подкрепян от цялата си родина, което ще му вдъхне малко повече увереност. Той е горд човек. Но независимо от всички тези хубави неща, които казвам за него, моята работа е да го пречупвам рунд след рунд, докато не го нокаутирам. Когато се върне в своя ъгъл след първия рунд, искам да осъзнае, че няма шансове. 

aj.jpg

"Когато нараните някого трябва да бъдете като наемен убиец, а не като смел войн, който язди кон, посичайки всички с меча си. Ще се опитам да бъда като снайперист. Ще бъда по-пресметлив. Той ще разбере, че не ме превъзхожда в бързината. Аз съм 100% сигурен, че ще пречупя неговия дух и психика", закани се шампионът на IBF, WBA и IBO.

Паркър обаче отвърна по подобаващ начин: "Всички тези приказки за предстояща среща между Джошуа и Уайлдър въобще не ме притесняват. В крайна сметка ще ми се наложи да разваля плановете им. Не искам да мисля обаче за бъдещето, а да се концентрирам върху това, което е пред мен. Тези приказки просто ме мотивират да се представя още по-добре.

jpp.jpg

"За мен няма съмнение, че тази битка ще се случи. Не се съмнявам също така, че ще победя и Уайлдър", заяви новозеландецът. Той сравни битката с тази между Джим Брадок и Макс Баер за световната титла в тежка категория. Тогава очакванията са Баер да надвие лесно опонента си и да срещне Джо Луис за обединителна битка. Брадок обаче изненадва двамата, като печели, а Паркър се сравни именно с американеца от далечната история на бокса.