Джошуа и Паркър се разбраха за парите, мач ще има

снимка: twitter.com

Световните шампиони в тежка категория Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър и техните щабове са все по-близо до осъществяване на сделка за мегасблъсък през пролетта на 2018 година. Те се разбраха за разпределението на парите от наградния фонд - детайлът, който възпрепятстваше преговорите до момента. 

От лагера на шампиона във версия WBO искаха подялба наполовина, но промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, твърдо отказа. След това щабът на новозеландеца бе склонен и на 40%, но стана ясно, че от лагера на световния шампион на IBF и WBA няма да дадат повече от 30%. В крайна сметка Паркър и щабът му ще вземат между 30 и 35 на сто от наградния фонд.

"Процентът за нас ще е между 30 и 35 процента", потвърди промоутърът на 25-годишния новозеландец Дейвид Хигинс. "Може би след като говорим се Еди, ще обявим новината публично".

"Битката никога не е била по-близо. Сега сме по-близо до финализиране на сделката, защото направихме голям пробив. Двата лагера официално постигнаха споразумение за разпределението на приходите. И от двете страни направихме малък компромис и всичко си дойде на мястото", заяви Хигинс.

Той обяви, че още няма дата за мегасблъсъка за обединение на титлите, но той ще се проведе между 31 март и 28 април 2018 година. Битката най-вероятно ще се проведе във Великобритания или на друго място в Европа. Хигинс обаче не изключва възможността някое екзотично място, като Саудитска Арабия, например, да приеме сблъсъка.