Джошуа: Глупакът Уайлдър какво се чуди, нека се бием

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа е готов да се бие с Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри още през следващата година, тъй като иска да обедини всички титли.  Уайлдър запази своя колан на WBC, след като завърши наравно срещу Тайсън Фюри в мача си, който се проведе в Лос Анджелис на 1 декември.

Мениджърът на Бронзовия бомбардировач Дионтей Уайлдър Шели Финкел потвърди, че неговият клиент е изключително заинтересован от бой срещу Антъни Джошуа за обединението на всички титли.

Какво отне на този глупак толкова много време, за да го реши. Нима ние не казахме, че сме заинтересовани да има такъв бой. Както и да е, поздравления за Фюри! Всички казаха, че си свършен за бокса, но ги опроверга. Аз съм готов да ти дам възможност в един честен бой. Бих дал и на двама ви!, написа Антъни Джошуа.

Преговори за мач между Джошуа и Уайлдър се водеха няколко пъти през годината. Темата стана актуална, след като през март британецът победи Джоузеф Паркър и спечели пояса на WBO, с което направи първа крачка към обединяването на всички титли. В крайна сметка преговорите между щабовете на Уайлдър и Джошуа пропаднаха, припомня sportal.bg.

Самият Уайлдър изрази готовност отново да се изправи срещу Фюри. В договора между двамата има записана клауза за реванш, но Циганският крал вече изрази скептичното си мнение, че такъв ще се проведе. Неразрешеният казус между двамата боксьори на този етап отлага и евентуален мач между Джошуа и шампиона на WBC. Британецът ще проведе следващия си мач през март 2019 г., но не се знае кой ще бъде негов съперник. Той трябва да започне да защитава четирите си пояса. Официален претендент за титлата на IBF е Кубрат Пулев.