Джошуа: Дайте ми 50 млн. и ще се бия с Уайлдър още утре!

снимка: twitter.com

Световният шампион в тежка категория във версиите IBF, IBO, WBA и WBO - Антъни Джошуа, продължава да натиска притежателя на колана на WBC Дионтей Уайлдър. Напоследък се развиха полемики относно сумата от евентуалния мегасблъсък, която ще приберат двамата боксьори. От щаба на американеца се оплакаха за малкото пари, които агентите на Ей Джей предлагат, но самият британец не мисли така.

"Ако битката е стомилионна и те са съгласни на подялба 60:40, то аз я правя 50:50. Дайте ми 50 милиона долара и се кълна, че ще се бия с Уайлдър още утре!", заяви мотивираният Джошуа.

"Те не правят такива оферти, но говорят за тях. Това не значи, че са реални. Предложихме им добра оферта и сега чакаме да чуем дали Уайлдър е съгласен, или не", коментира британецът, след като промоутърите му предложиха едва 12,5 милиона долара на шампиона на WBC.

"Те обичат да скачат срещу нас в социалните мрежи, а не да ни отговарят по професионален начин. В крайна сметка, има други боксьори в тежка категория, които приемат нещата сериозно", продължи психоигрите Ей Джей.

"Що се отнася до историята, мисля, че тази битка (б.а. - с Уайлдър) трябва да се проведе. Настоящата ера на бокса има нужда от този сблъсък и би загубила, ако той не се случи", направи равносметка британецът, който има 21 победи (20 КО) и нито една загуба. Уайлдър също е непобеден, като има цели 40 победи (39 с нокаут).