Джокович: Забравих болката, вече мисля за играта

снимка: twitter.com

Бившият номер 1 Новак Джокович сподели, че напълно се е възстановил от контузията си в лакътя и започва да навлиза в ритъм. Сърбинът пропусна голяма част от 2017 година, след като отпадна от Томаш Бердих на Уимбълдън и там отключи травмата. Той дори претърпя операция през февруари, за да отстрани напълно проблема.

Сега 12-кратният шампион от Големия шлем пристигна в Маями и започна да тренира за "Мастърс" турнира. Той заяви, че няма очаквания към себе си, а иска просто да се наслаждава на играта и да не мисли за болката. 

"През последните дни на първо място мисля за играта - нещо, което ми липсваше в един много дълъг период от време. Единственото, което бе в съзнанието ми, бе болката. Това дава свежест, защото мислите се освобождават.

Аз идвам на турнира в Маями със специални чувства. Всичко е съвсем различно, защото нямам проблем с лакътя. Нямам специални очаквания и планове. Аз все още не съм в най-добрата си форма. Всеки ден напредвам в играта. Мога да се съсредоточа върху представянето си, а не върху болката", заяви доволният Новак Джокович.