Джокович и Йелена вече са съпрузи и пред Бога

снимка: БТА/AP

Сръбският тенисист Новак Джокович и Йелена Джокович, които сключиха граждански брак преди два дни, се венчаха днес в църквата "Свети Архидякон Стефан" на черногорския остров Свети Стефан, предаде Танюг.

Младоженците пристигнаха в църквата с черен джип, съпроводен от още два автомобила. На церемонията присъства само тесен семеен кръг, а фоторепортерите не бяха допуснати до църквата.

Множество местни и чуждестранни снимачни екипи от няколко дни обсаждат Свети Стефан с надеждата да снимат моменти от пищната сватба на Джокович, наричана от някои медии "сватбата на века", но единствено британското списание "Хелоу" е получило изключителното право да документира събитието.

По-рано Джокович каза, че списанието му е платило 500 000 евро за това право, и обеща да употреби сумата за хуманитарни цели, информира БТА.

Тенисист номер едно в света, който посвети титлата си от Уимбълдън на бъдещата си съпруга и детето, което очакват, каза, че за известно време ще се оттегли от тениса и ще се посвети на семейството си.