Джокера обяви новия си треньор по най-забавния начин

снимка: twitter.com

Новак Джокович официално обяви, че през сезон 2018 ще има нов треньор в своя екип. Това е Радек Щепанек, който наскоро прекрати състезателната си кариера. 39-годишният чех ще помага на сърбина в турнирите от АТР, а за мачовете от Големия шлем Джокович ще продължи да работи с настоящия си треньор Андре Агаси.

12-кратният шампион от Големия шлем се включи на живо от официалния си профил в "Инстаграм" и потвърди новината от фитнеса, където тъкмо бе приключил тренировката си. Той разигра комедиен диалог със Щепанек:

- "Не знам дали следиш новините напоследък, но вече не съм ти съперник. Сложих край на кариерата си, гърбът ми не издържа", започна Щепанек.

- "Ужасни новини. Сега какво ще правиш?", отвърна му Новак.

- "Имаш ли нещо за мен?"

- "Аз всъщност си търся треньор, не знам какво имаш предвид. Ако не намираш нещо по-добро, може да си ми треньор", предложи Ноле.

- "Починах си, така че защо не", засмя се чехът.

Накрая на видеото се разбра, че двамата се намират в едно помещение, а всичко завърши с песен и прегръдка помежду им, пише tenniskafe.com.

Щепанек прекара 21 години в тура, печелейки на два пъти Купа "Дейвис" и две титли от Големия шлем при двойките. Сега той ще е в дуо с 12-кратния носител на трофеи от Шлема, тъй като Джокера няма постоянен треньор от май насам, когато се раздели с Мариан Вайда.