Джерард смъмри Балотели, че "откраднал" дузпата за Ливърпул (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Контузеният капитан на Ливърпул Стивън Джерард обвини съотборника си Марио Балотели в неуважение, след като италианецът за пореден път се забърка в противоречива ситуация, въпреки че вкара победната дузпа срещу Бешикташ.

В 85-ата минута Балотели взе топката от капитана в този мач Джордан Хендерсън, който трябваше да изпълни наказателният удар и се нагърби сам с изпълнението.

"Джордан трябваше да изпълни дузпата. Правилата са си правила. Трябваше да бъде Хендерсън", заяви Джерард за ITV Sport. "Поздравления за Марио. Той отбеляза, но никога не е приятно да виждаш съотборници да се карат.

Аз мисля, че Джордан се справи със ситуацията много добре. Той виждаше, че Марио наистина иска да вкара, тръгна си в правилния момент и се справи прекрасно с интервюто след мача", каза още Джерард.

"Аз исках дузпата, но Марио се чувстваше сигурен. Той е изпълнявал решаващи дузпи и преди. Всеки искаше да я изпълни. Аз бях уверен в Марио и той получи моето одобрение", бяха думите на Хендерсън след мача, цитиран от БТА.