Джак Уилшър с поредна контузия

снимка: БТА/AP

Преследваният от контузии полузащитник на Арсенал Джак Уилшър се възстановя по-бавно от очакваното от последната си травма и вече е под въпрос за Европейското първенство във Франция догодина, разкри мениджърът на :артилеристите" Арсен Венгер.

Халфът получи контузия ден преди началото на сезона в Англия, като първоначално се очакваше да отсъства 3 седмици, но до този момент все още не е записал и минута през кампанията. През септември медицинският щаб на лондончани реши, че Уилшър се нуждае от операция, а прогнозата бе 3 месеца възстановяване. За съжаление на феновете на Арсенал, 23-годишният футболист ще има нужда от повече време и ще се завърне на терена най-рано през февруари.

"Не мога да дам точна прогноза. Оставили сме го да се възстановява и процесът върви бавно. Когато е готов да поднови тренировки, ще има нужда от още 5-6 седмици, преди да е готов за игра", обясни Венгер. Това закъснение е проблем и за селекционера на Англия Рой Ходжсън, който може и да не разчита на Уилшър за Евро 2016, ако полузащитникът не е възвърнал формата си.