Дзакерони очаква поправителен срещу Колумбия

снимка: БТА/AP

Треньорът на японския национален отбор Алберто Дзакерони заяви, че азиатците задължително трябва да спечелят срещу Колумбия в група С на Мондиал 2014.

При успех "самураите" имат сериозни шансове да продължат напред в директните елиминации на Световното първенство по футбол в Бразилия. В същото време японският тим трябва да се надява Гърция да спечели или да завърши наравно срещу Кот д'Ивоар.

До момента Колумбия е лидер в групата с актив от 6 точки вече си осигури участие на осминафиналите. Кот д'Ивоар е с 3 точки, докато Япония и Гърция са с по 1 точка.

"В първите ни два мача липсваше балансът. Сега трябва да си върнем точно това, от което имаме нужда. Това, което ме притеснява, е фактът, че не показваме тренираното от нас преди началото на първенството.

Имаме възможност и трябва да я използваме. Наистина имаме шансове да излезем с добър резултат от този двубой. Трябва да използваме празните пространства, които създаваме", заяви Дзакерони.

Капитанът на отбора Макото Хасебе е категоричен, че японците "не са били достатъчно бързи и последователни в предишните си мачове от световното първенство". Мая Йошида намекна за разликите в стила на игра футболистите и тимовете от различните части на света.

"Отборите от различните континенти играят много различен футбол. Обикновено азиатските отбори се връщат назад в защита. За нас е по-трудно, когато играем срещу тимове от Европа и Южна Америка", коментира защитникът Мая Йошида.