Дюделанж готви контраатаки за Лудогорец

Атакуващият полузащитник на Дюделанж Ясин Бенажиба заяви, че футболистите на люксембургския футболен първенец очакват с нетърпение сблъсъка с Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Първият двубой е утре от 20.00 на "Лудогорец Арена" в Разград.

Белгиецът с марокански корени Бенажиба смята, че Дюделанж е направил добра лятна подготовка под ръководството на новия старши треньор Себастиен Гронжан, но определи Лудогорец като фаворит в предстоящите срещи.

"Като цяло започваме на намираме стила си. Имаше доста промени в състава през лятото, но след първата контрола срещу Фола, чувствам че с всяка изминала среща се представяме по-силно и по-силно. Това особено пролича в мачовете срещу Виртон и Шарльороа", заяви Бенажиба.

"Предстои ни много труден мач в България срещу съперник, който в последните три години е спечелил всичко. Очакваме срещата с нетърпение. Ясно е, че трябва да продължим да подобряваме играта си. Ще играем по-затворено и се разчитаме на контраатаки, в които сме добри. Това се видя срещу Шарльороа (4:3) и срещу Кортрайк (1:1). Но не сме луди. Истината е, че българите са по-силни от нас. Все пак ако играем като едно цяло, можем да направим нещо", допълни халфът.

Бенажиба е на мнение, че Дюделанж е по-силен в сравнение с миналия сезон.

"Мисля, че сме по-добри от миналата година. Отборът е балансиран. Бързо се сработихме. Взаимоотношенията между играчите са отлични за разлика от миналия сезон, когато атмосферата в състава не беше добра", каза Бенажиба.