Дяков: Мачът с Норвегия е непредсказуем

снимка: Булфото

Националът Светослав Дяков не може да определи Норвегия като фаворит в предстоящата евроквалификация. Тимът ни излиза срещу скандинавците на 3 септември от 21:45 ч. в София в мач от група Н.

От днес пък националите ни са на лагер в Правец.

"Не мисля, че Норвегия са фаворит. Мачът е доста отворен, непредсказуем. Неприятно е, че доста от футболистите не играят редовно. За всеки един треньор това не е приятно.

Негативизмът, който се наслагва върху националния отбор и специално върху Ивайло Петев, идва малко в повече. Ние сме българи, трябва да се подкрепяме. Това сме футболистите, които треньорът е повикал, нека да уважаваме неговия избор.

Решил е да заложи на тези хора, сигурен съм, че добре си е направил сметка и знае какво прави", заяви Дяков.

Според капитана на Лудогорец националите ни трябва да излязат максимално освободени и да дадат най-доброто, на което са способни.

"Аз вярвам, че ако го направим, в четвъртък вечер ще победим. Треньорът може би ще каже по-конкретно какво трябва да правим. Най-важното е да бъдем пределно концентрирани и мотивирани, да избегнем леки грешки, дребни детайли, които наистина могат да ни спънат.

В Норвегия не изиграхме един от добрите си мачове, така че дойде време тук да ги победим. Мисля, че имаме сили", каза още Дяков, цитиран от ТВ7.