Двата отбора от Крим ще доиграят сезона в Украйна

снимка: Guliver/Getty Images

Таврия (Симферопол) и ФК Севастопол ще доиграят сезона в украинската Висша лига, заяви президентът на ФИФА Сеп Блатер.

"Взето е решение по въпроса с отборите от Крим. Двата професионални футболни клуба от този регион ще завършат първенството в украинската Висша лига.Това решение беше прието и ние сме информирали всички засегнати страни," азяви Блатер пред медиите.

Той обаче не уточни какво може да се случи в бъдеще, както и дали разговорите по преминаването им в руската Висша лига предстоят. По-рано беше съобщено, че е напълно възможно двата отбора предсрочно да излязат от първенството, което обаче категорично беше отхвърлено от президента на ФИФА.

Преди няколко дни президентът на ФК Севастопол Александър Красилников подаде заявление до Футболната федерация на Украйна да бъде изключен от състава на местния изпълком, тъй като се явявал гражданин вече на друга държава.

Както е известно, след спорен референдум на 17-и март, Русия анексира част от Украинската държава. В самото допитване нямаше въпрос за независимост, но проруски активисти обявиха такава и още на другия ден рано-рано се появиха в московския Кремъл, за да се предлагат като съставна част на Руската федерация.

В ниските нива на украинската футболна пирамида има още отбори от полуострова, който е под руски контрол, но за тях все още няма и дума.