Двама джудисти достигнаха финалите в София

снимка: Булфото

Двама български джудисти достигнаха до финалите на Европейската открита купа по джудо, която се провежда в столичната зала „Арена Армеец”.

Над 2000 души видяха на живо как Янислав Герчев в кат. до 60 кг. при мъжете и Борислава Дамянова в кат. до 48 кг. при жените спечелиха три последователни схватки, за да достигнат до спора за златните медали.

Въпреки че се състезава с контузия Герчев демонстира характер и само победа над Аритон Аршански от Израел го дели от първото място на почетната стълбичка. Съперничка на Дамянова на финала ще бъде Дистрия Краснички.

Още 8 български джудисти взеха участие в днешната програма на 43-тото поредно издание на турнира, но те не успяха да преодолеят предварителните кръгове.

Все пак в актива на България освен достигането до финал на Герчев и Дамянова ще бъдат записани и 7-те места в кат. до 73 кг. при мъжете на Костадин Топалов и Мартин Иванов.

Очаква се до края на днешния ден да разберем дали България ще има златен медалист, след като финалните срещи започват в 16 часа.