Двама действащи футболисти обличат баскетболния екип

Двама действащи футболисти ще се включат в кампанията "Аз обичам баскетбола", който ще стартира със Звездния 3х3 турнир между знаменитости в тазгодишния Престиж Мача на звездите. Целта на кампанията, която ще продължи няколко години, е да привлече към баскетбола нова аудитория, както и децата, които да тренират спорта с оранжевата топка. Живата легенда на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, футболист №1 на България за 1999 г. Александър Александров-Кривия и една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова ще са останалите участници, а последният шести ще бъде обявен в средата на седмицата. 

Организационният комитет на Престиж Мача на звездите кани медиите на пресконференция утре, 21.03.2016 година, в 12:00 ч. в пресцентъра на зала "Колодрума", Пловдив. В събитието ще участват кметът на Община Пловдив Иван Тотев, футболист №1 на България за 1999 г. Александър Александров-Кривия, спортният директор на ВИВАКОМ Национална баскетболна лига Сандра Велчева, организационният директор на събитието Стефан Августинов.  Организационният комитет на Престиж Мача на звездите вече обяви подкрепа в кампанията "Кауза НИКИ", която набира средства за Николай Попов. Младежът, който е фен на Ботев, страда от остра форма на левкемия и има нужда от трансплантация на костен мозък. 

Средствата ще бъдат набирани в дарителски кутии по време на събитието, но можете да помогнете и чрез sms DMS NIKI на 17 777 и директно в банкова сметка BG42CECB979040C4360100 в ЦКБ АД.  ВИВАКОМ НБЛ и организаторите на Престиж 

Мача на звездите ще направят и жест към Комплекс за социални услуги за деца и семейства - гр. Брацигово и на събитието ще присъстват 23 малчугани.По 5 участници ще се състезават в конкурсите Хипер Забивки, Тройки Троя и Споко Умения, които са също част от Престиж Мача на звездите и ще бъдат излъчени директно по БНТ1. Те също ще бъдат обявени на пресконференцията. Победителите в конкурсите, както и Най-полезният играч на Мача и Най-добрият млад играч ще бъдат сурпризирани с таблети от генералния спонсор на НБЛ - ВИВАКОМ. Един таблет вече бе изтеглен за участник в гласуването, а още един ще отиде в публиката по време на Мача. 

Припомняме, че някой от закупилите билет за Престиж Мача на звездите 2016 ще има възможност и за парична печалба от 10 000 лв. при кош от центъра на почивката в сблъсъка между отборите на Фолксваген и Търкиш Еърлайнс.