Дунга към аржентинците: Наркомани!

Телевизионните камери хванаха селекционерът на Бразилия Карлос Дунга да прави крайно интересни жестове към противниковата резервна скамейка по време на вечната класика на Южна Америка между Бразилия и Аржентина, които премериха сили в контрола, играна в Пекин.

Двубоят завърши с успех за момчетата на Дунга с 2:0, като и двете попадения аз бразилците отбеляза нападателят на Атлетико Минейро Диего Тардели, за когото това бяха и първи голове изобщо с легендарната златиста фланелка на петкратните световни шампиони.

Наставникът му Дунга, който бе капитан на "Селесао" при спечелването на петата световна титла на Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея, обаче, по-време на мача, с недвусмислен жест показа мнението си за аржентинците или за някой конкретен човек от резервната им скамейка.

Легендарният бранител на "Селесао" се обърна към щаба на аржентинците и нападна с думи някой от хората, като предполагаемият обект на агресията му е помощникът на Тата Мартино - Хорхе Паутасо.

Дунга направи недвусмислен жест, с който показа, че Паутасо употребява наркотици и по-конкретно кокаин.

Враждата между Бразилия и Аржентина е фундаментална и никога няма да отмре, а с тези си действия бразилският селекционер даде своя принос в психовойната между двете велики футболни нации.

Историята вече помни такъв случай и то доказан на световно първенство. Разбира се, става въпрос за аржентинската икона Диего Армандо Марадона, който бе хванат в употреба на кокаин преди мача с България на Мондиал 1994 в САЩ. Бившият капитан и селекционер на "гаучосите" е на "ти" с белия прах още от престоя си в Наполи и никога не го е крил, след като приключи с футбола.

Ето и любопитния жест, гарниран със словесна атака на Дунга към аржентинците: