Дунав с благотворителна инициатива

снимка: dunav8806.com

Благотворителна кампания за подпомагане на баскетболни таланти от Русе инициира Дунав 8806. Целта е да се окаже помощ на отбора на момичетата от Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ в Русе за участието му на първото Световно първенство по баскетбол 3х3, което ще се проведе в Пекин от 21 до 26 май 2014 г.

Отборът заслужи класирането си за Китай, след като вдигна шампионската Купа на България при момичетата от осми до десети клас в ученическите игри за 2013 година. Негов треньор е Стефан Стефанов, който има два златни медала в баскетболното първенство при девойките с Дунав през 2006 и 2007 г., а през 2008 г. стана и шампион на България с представителния тим на „сините феи“.

„От спортното министерство и асоциацията, която отговаря за ученически спорт, осигуриха класирането на шампионите от ученическите игри в Китай, но не се ангажираха с финансирането. Най-голямо перо се очертават самолетните билети, които ще трябва да се закупят най-късно през януари 2014. Надяваме се повече хора да отчетат това, че тези момичета ще защитават името на Русе и България на най-високо ниво“, сподели директорът на ПГИУ „Елиас Канети“ Румяна Белчева.

Избраничките на Стефанов за първенството в Пекин са Калина Пенева, Стефани Михова, Ивон Горанова и Боряна Семкова. Те са част и от школата на „Дунав 8806“.

Клубното ръководство не остава безучастно към бъдещето на спорта в Русе. В тази връзка благотворителната кампания стартира още с мача на представителния тим в неделя от 18 ч. в залата в квартал „Здравец“ срещу Нефтохимик 2010, като акцията ще бъде обвързана с билетите за вход за срещата.