Дунав размаха пръст на своите фенове след хулигански изцепки

снимка: БГНЕС

ФК „Дунав“ Русе не подкрепя и осъжда хулиганството, като прояви, съпътстващи футболните срещи. Както неведнъж сме заявявали, подобно поведение не помага на клуба, на отбора и на неговото представяне. ФК „Дунав“ благодари за безрезервната подкрепа, която получава от своите фенове, но вече плати и немалка цена за несъобразителни прояви на някои от тях.

Поради това отново сме категорични, че при при доказване на подобни изяви от страна на наши привърженици, ще сме безкомпромисни. Във връзка с това ще изискаме и всички налични видеозаписи и снимкови материали по този въпрос.

Това заявяват от Управителния съвет на русенския футболен клуб във връзка с разпространената декларация от ОФК „Лудогорец“. В нея феновете на разградския клуб обвиняват русенски запалянковци във „вандалски акт, при който са запалени шалчета на „Лудогорец“ по време на срещата между двата отбора.

„Благодарим още веднъж на колегите ни от ФК „Лудогорец“ за съдействието за провеждане на т. нар. ни „домакински срещи“ в Разград, тъй като това е възможно най-добрия вариант до завършване на ремонтните дейности на Градския стадион в Русе. Надяваме се фирмата – изпълнител да изпълни поетите ангажименти и да приключи по-скоро, за да може най-сетне да се завърнем у дома. Така и повече наши фенове ще имат възможност да се насладят на футбол от най-високо ниво в България такъв, какъвто демонстрират и нашите футболисти“, заявиха още от ръководството на „Дунав“.