Думите на Меси, които шокираха футболния свят

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Думите на Лео Меси, че напуска националния отбор на Аржентина, само за няколко часа предизвикаха огромен резонанс в цял свят. Решението на нападателя е шокирало и неговите съотборници в представителния тим.

"Не си и представям Аржентина без Меси. Мисля, че той е обявил това прибързано, тъй като изпуснахме добра възможност за титлата на Копа Америка", каза неговият съотборник Серхио Ромеро, вратар на гаучосите. Серхио Агуеро сподели, че никога досега не е виждал Лео толкова сломен.

"За съжаление, Меси е най-съсипан от всички заради пропуснатата дузпа. Никога не съм го виждал по-зле в съблекалнята след мач". Селекционерът Херардо Мартино също бе много разстроен след загубата от Чили, но успя да промълви:

"Сълзите на Меси? Поведението му е като на всеки играч, загубил финал. Още едно поражение означава голяма болка".

4158228

Наставникът на Еквадор Густаво Кинтерос също коментира ситуацията.

"Меси не трябва да напуска! Той не е отговорен нито за това поражение във финала, нито за предните. Лео винаги е правил всичко възможно, за да е полезен на отбора. И винаги е бил сред най-добрите играчи на аржентинците, дори и в загубените финали. Разбирам неговото разочарование, но Меси трябва да промени решението си".