Дребни номера спрели Марселиньо и Кишада за ЦСКА

снимка: БТА

Кариерите на новия български национал Марселиньо и неговия съотборник в Лудогорец - Жуниор Кишада, можеха да се развият по различен начин. Това разкри пред „Меридиан Мач" мениджърът Джери Перейра. Бившият футболист на Славия се върна 5 години назад и си спомни, че дуото всъщност е било гледано от 31-кратния шампион на България ЦСКА, но трансферът на „Българска армия" не се е осъществил.

„В Бразилия пристигна Методи Томанов. По онова време той беше главен скаут на "червените". За мен Томанов е най-добрият човек на този пост в България. Двамата гледахме мачове от първенството на щата Паулища. Изгледахме на живо 6-7 срещи на Брагантино, където по онова време играеха Марселиньо и Кишада. Именно те двамата направиха впечатление на Томанов и трябваше да преминат на „Армията" през лятото на 2011", разкри подробности Перейра.

 "Тогавашните шефове на ЦСКА обаче се опитаха да ги привлекат през главата ми. Пратиха в Бразилия Иво Димов и уж той трябваше да финализира трансферите им в "Борисовата градина". Разбирайки това, аз се намесих, сделката не се осъществи и те останаха в Бразилия. Малко по-късно и Томанов напусна ЦСКА", продължи с разказа си бившият играч на Славия, Беласица и Шумен.

„След това ми се обади Кирил Домусчиев, който искаше бразилски попълнения. Домусчиев е много амбициозен собственик и аз му дадох телефона на Томанов, който вече бе гледал и харесал Марселиньо и Кишада. В крайна сметка двамата преминаха в Лудогорец, а Методи вече дълги години работи с голям успех в Разград", каза още Перейра.

„Истината за привличането на качествени бразилци е свързана с много работа. Томанов е перфектен в това отношение. Други скаути идват, за да ходят по плажове, карнавали и накрая не взимат никой. Преди последната си титла Левски прати човек в Бразилия за около месец. Става дума за Саид Ибраимов, който дойде заедно с мениджъра Мирчо Димитров. Те гледаха изявите на Жоазиньо, Зе Соарес и Жеан Карлос. В крайна сметка триото пристигна на "Герена", а след това всеки един от тях се наложи и дори донесе приходи на клуба от трансфера си. Така се правят качествени сделки за бразилци", завърши първият футболист от Страната на кафето, играл и отбелязвал гол в "А" група.