Драконовски мерки за сигурност за дербито Лудогорец-Левски

снимка: БГНЕС

Полицията в Разград предприема мерки за мача между Лудогорец и Левски, съобщават от Областната дирекция на МВР. Във връзка с футболната среща между двата отбора, която ще се проведе на 14 април от 20 часа на стадион "Лудогорец Арена", от 18 часа няма да бъдат допускани автомобили по улиците "Ветеринарна", "Мраморно море" и Северен булевард в града.

От ОД на МВР напомнят, че категорично се забранява внасянето на спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, пиротехнически средства, източници на открит огън, леснозапалими течности или други пожароопасни материали. Носенето на хладно или огнестрелно оръжие, чадъри или други остри предмети е също забранено. На стадиона няма да се допускат лица в нетрезво състояние и такива, употребили упойващи вещества. Няма да се допуска внасянето на флакони с парфюми, дезодоранти и други течности с пулверизатор. Достъп до стадиона няма да имат посетители с бутилки. От страна на клуба е осигурен кетъринг и гражданите ще имат възможност да си закупят безалкохолни напитки и вода.

Няма да бъдат допускани и малолетни без родители или придружители, които нямат декларация за упълномощаване. От полицията допълват, че ще се извършва проверка на всички лица, влизащи на стадиона, с цел да не се допуска внасянето на забранени предмети.