Дьошдьор е по-силен от Верис, призна Балъков

снимка: Булфото

Старши-треньорът на Литекс Красимир Балъков говори пред българските медии, два дни преди двубоя с унгарския Дьошдьор от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Ловчанлии приемат своя съперник на ст. "Градски" в четвъртък от 20:45 часа, като наставникът на "оранжевите" постави една-единствена цел пред своите момчета - победа и добър резултат преди реванша в Унгария.

"Ние нямаме друга цел освен победата. Очаквам да влезем в този мач, така както влязохме в предишния - агресивно, със спазване на тактическите задачи и още в самото начало да решим мача. Важно е да отбележим гол, за да получим самочувствие, но ако не се получи трябва да имаме търпение, защото това са турнирни двубои и имаме още един мач в Унгария. Все пак се надявам да победим в първия мач и да си осигурим преднина, която да ни даде спокойствие за реванша", заяви специалистът.

Той допълни, че няма кадрови проблеми за двубоя с Дьошдьор, а единствения проблем може да се окажат атмосферните условия. През последното денонощие в Ловеч паднаха 22 литра на кв. м. Дъжд се очаква и днес, и утре. От Литекс полагат усилия теренът на Градския стадион в Ловеч да бъде в добро състояние за мача.

Балъков изрази и надежда, че феновете на Литекс ще подкрепят тима в новата му европейска битка.

"Ще бъдем радостни, ако дойдат и ни подкрепят, както са го правили винаги. Нямаме много фенове, но тези които идват са истински. Нека да дойдат и да ни подкрепят".

Относно качествата и потенциала на Дьошдьор, героят от САЩ 94 заяви: "Това е един доста качествен отбор. Много по-стойностен от предишния ни съперник. Опитват се да играят футбол, което е хубаво, но е по-важно как ние ще играем".