Донски срещу Вавринка, ако бие в първи кръг на "София Оупън" - вижте жребия

галерия:

снимка: twitter.com

Победителят в държавното първенство Александър Донски ще се изправи срещу поставения под номер 1 в схемата на "Diema Xtra Sofia Open" - Стан Вавринка. За тази цел обаче младата ни надежда трябва да преодолее първи кръг от надпреварата, където среща квалификант. Вавринка е в горната част на схемата и стартира директно от втори кръг. Това отреди днес жребият за турнира, теглен в "Арена Армеец".

Адриан Андреев пък започва срещу Денис Истомин от Узбекистан. Те са в същата четвъртина с Донски и трикратния шампион от Големия шлем. Другият българин Димитър Кузманов стартира участието си срещу португалеца Жоао Соуса. Победителят от двойката ще играе срещу Малек Джазири или Максимилиан Мартерер. Мико е в четвъртината на поставения под номер 4 Филип Колшрайбер.

В най-долната четвъртина от схемата е поставеният под номер 2 Адриан Манарино. Той започва директно от втори кръг, където ще срещне Маркос Багдатис или Михаил Кукушкин. В горната част на долната половина са номер 3 - Жил Мюлер и номер 5 - Робин Хаасе. Двамата могат да се срещнат на 1/4-финалите.

"Diema Xtra Sofia Open" стартира на 4 февруари (неделя), когато ще се изиграят квалификациите. Финалът е на 11 февруари (неделя).

shema.png