Дончо Донев: В Левски е пълна анархия

снимка: Булфото

В Левски е пълна анархия. Това заяви главният скаут на клуба Дончо Донев, който най-после наруши мълчанието си.

Той разкри цялото си огорчение от случващото се при "сините" в последната година. Донев на практика призна, че напуска "Герена".

"Изговориха се доста неща, а е хубаво да се знае истината. Първата година, в която дойдох, свърших доста работа. Взехме млади футболисти, влязохме в час късно. След този нещастен автогол се срина всичко, което беше изградено. От там нататък настъпи анархия, нещо, което не биваше да се случва", каза пред "Меридиан Мач" Дончо Донев.

"Голяма грешка бе, че трябваше да се намери качествен треньор през лятото. Това не стана и Левски тръгна надолу. Най-отговорно мога да заявя, че от миналото лято насам не съм водил никого. Не съм познавал чужденците, които дойдоха. Единственият, с който съм говорил, при това само по телефона, беше Тони Огнянов. Всички останали са дошли без мое знание. Доверието към нас просто спадна.

В Левски принципът беше такъв, че треньорът одобрява. Аз мога да предложа трима за една позиция, а това, че треньорът е избрал един от тях, вече е негова отговорност", коментира още главният скаут.

"Доста от футболистите, които дойдоха, просто ги унищожихме. С малко изключения, който дойде, започва да играе по-слабо. Донякъде оправдавам играчите, много напрежение, не им е леко, слагат им се думи в устата, които не са казали.

При Илиан Илиев всички бяхме приятели. Сега няма никаква приемственост. Нещо куца. Делим се на по-големи и по-малки левскари. Някои гледат само да наплюят другия. Г-н Батков беше изкарал 2-3 заплати, да изкара и останалите и да се види тази любов колко струва. Имаше човек, който не работи в клуба, но явно е близък на ръководството, който дойде при продажбата на Гари и ни каза, че щял да ни намери по-евтин и по-добър вариант. А още го чакаме", заяви още Донев.

"Направиха се страшно много грешки. Посочвам ви едната - Жоао Силва. Беше закупен за сериозна сума - 360 000 евро, но сега цената му в Бари е над милион. Това беше грешка. Продадохме и Гари Родригес, но там бе по-финансови причини. Истинска лъжа е, че са давани стотици хиляди за пътувания в чужбина. Ходил съм 7-8 пъти преди време, тази години никъде. Едва ли съм изхарчил повече от 20-30 хиляди.

Гонзо? Не съм говорил с него. При цялото ми уважение, няма как цялата власт да е в него или по принцип в спортно-техническия директор. Не искам да хуля никого, но виждате, че по наше време в школата се работеше по-добре, по-професионално, отколкото в изминалата година. Изградихме тревни терени, трябваше да се построи новата съблекалня за ДЮШ, а вместо това всичко рухна заради един автогол", завърши Дончо Донев.