Домусчиев: За мача с Реал Мадрид щяхме да напълним "Маракана"

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев сподели впечатленията си от Англия след историческия дебют на “орлите” в Шампионска лига срещу Ливърпул на “Анфийлд”.

Разградчани допуснаха драматично поражение с 2:1, но сърцатата им игра не остана незабелязана от футболна Европа, която се поклони пред представянето на скромния за стандартите на турнира български тим.

Кирил Домусчиев даде интервю пред bTV, в което сподели много интересни неща за това какво е било отношението на англичаните към отишлия в “Меката на футбола” никому неизвестен до вчера отбор.

Той не на шега заяви, че ако в България има стадион с размерите на "Маракана" от финала на Мондиал 1950 г. със 150 - 160 000 места, то Лудогорец е щял да го напълни за мача с Реал Мадрид.

“Ехидно ни гледат. Питат - как е възможно - вие с 6 милиона лева бюджет да те тук, при положение, че на нас 250 милиона паунда, което по курса е 315 млн. евро, не ни стигат. След мача техните коментари бяха, че са много учудени. В крайна сметка стигнаха до извода, че парите не играят”, каза Домусчиев.

“Има много голяма коректност в нашите финансови ангажименти към отбора, но няма някакви колосални изхвърляния, които първо биха повлияли на бюджета на клуба и второ - биха създали някакво напрежение в съблекалнята. Не съм от тоя тип хора, които в момент на екстаз, хвърля някакви пачки и т.н. Това не е чалгаджийница!

Ако ние имаме една “Маракана”, но оная “Маракана” от мача Бразилия - Уругвай през 1950 г. - със 150 - 160 хиляди - за мача с Реал ще я напълним. Специално за мача с Реал Мадрид, ако имахме стадион със 150 000 места, щяхме да го напълним", съвсем сериозно каза Кирил Домусчиев.

Възможността, затвореният в момента Сектор “А” на Националния стадион “Васил Левски”, да бъда отворен за мача с 10-кратния европейски шампион, собственикът на разградчани коментира така:

“Очакваме решение. Нашите адвокати считат, че сме правата страна. Дано и УЕФА да прецени, че нашите претенции имат основание и да успеем да пуснем Сектор “А”. Ще стане ясно до 1-2 дни.