Домусчиев обясни всичко за ЦСКА-София, ЦСКА 1948, Левски и ШЛ

снимка: БТА/AP

Собственикът н а Лудогорец Кирил Домусчиев даде обширно интервю пред Нова телевизия.

В него бизнесменът говори по всички актуални теми, като заяви, че ЦСКА-София на Гриша Ганчев не е автентичният "червен" клуб и отрече да финансира ЦСКА 1948. Той не пропусна да каже няколко думи и за Левски, както и за групата на разградчани в Шампионска лига. Там "орлите" се паднаха с ПСЖ, Арсенал и Базел. Ето какво каза Домусчиев:

"Арсенал беше един от отборите, които исках да ни се падне. Базел малко ни е омръзнал. ПСЖ не беше тимът, който желая да ни се падне, но в крайна сметка – това е много сериозен отбор със сериозни имена и голям бюджет, ще бъде интересен сблъсък. Интересен ми е като отбор Арсенал, а показва и колебания в началото в Европа и дава шансове на тимове като нашия. Сериозен отбор, със сериозен мениджър, но не е непобедим. Сега новата ни цел е да излезем от групите", каза Домусчиев.

"Не, няма смисъл да купуваме нови играчи. Тези момчета спечелиха мястото си в ШЛ и ще играят в следващите мачове, на този етап нито ще купуваме, нито ще продаваме. Ако вратата за клубовете от Източна Европа се затвори за ШЛ, ще преосмисля нашата бизнес политика. Защото за българското първенство ще можем да се справяме с повече кадри от нашата школа".

"Много хора не правят разлика между приходи и печалба. Никой не гледа какво сме правили миналата година. За нас е важно да се самоиздържаме, да инвестираме в това, което правим в момента – видяхте строителството на базата. Започваме стадиона, когато вземем концесията. Имам принцип да не коментирам заплатите нито в Лудогорец, нито в моите компании. Има прекалено много щуротии, които се пишат в медиите по тази тема", коментира още Домусчиев.

"Реших да не давам повече храна на този и онзи да се упражняват. Пълно е със "специалисти", в медиите има много слугинаж, служат на платена кауза, има много журналисти, които са си пристрастни левскари или цесекари, има медии, които се издържат от определени собственици на клубове, какъв е смисълът да давам интервюта, за да може след това някой "топ журналист" да ми намира грешки и да ме критикува".

"Не, ние нямаме медиен комфорт. Аз критики търпя, обичам да се вслушвам коментарите и критиките, а след това да взема крайното решение. Да търпя критики от хейтъри, тролчета, някакви журналисти, които не могат да напишат две изречения без грешка, платени журналисти, няма смисъл да им давам възможност да се изявяват".

"Виждате мача с Левски, отборът започна да мисли да следващия мач. Не допуснаха да се хвърлят, въпреки че ги счупиха от ритане и им почупиха ребрата, което е още един пример за журналистиката. Ако това го беше направил Моци, сигурно щеше да е в затвора сега".

"Не, не знам кой ще е новият собственик на Левски и не се интересувам. Познавам г-н Русев (Спас Русев), но недобре. Мога да преценя що за човек е. Чувам, че е добър бизнесмен, така че да се надяваме, ако той е новият собственик на Левски, че тук е въпросът не само да се вкарат пари, а кой ще ги харчи тези пари, кой ще ги управлява", каза още собственикът на Лудогорец.

"Не съм в кухнята на ЦСКА-София, клубът е нов, нямам някакви наблюдения, за да мога да коментирам. За мен като цесекар от дете, това не е ЦСКА. ЦСКА е това дружество, което сега е във фалит и някой ден, което ще припознаят феновете. Не, нямам контакти с Гриша Ганчев".
Попитан дали помага финансово ЦСКА1948, Домусчиев отговори: "Няма такова нещо".