Домусчиев дава близо половин милион премии

снимка: Булфото

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев изживя изключително емоционално заключителните мигове от срещата с Лацио (3:3) на Националния стадион „Васил Левски“ и се отдаде на еуфорията след последния съдийски сигнал.

Той обяви, че голмайсторът на шампионите в Лига Европа Роман Безяк, който вкара и първото попадение в инфарктния реванш срещу римските „орли“, струва не по-малко от 10 милиона евро.

„От отстраняването на Лацио ще получим 350 хиляди евро, като половината съм обещал на играчите. Парите не ме интересуват, защото тук (в Лига Европа) не играем за пари“, сподели след вълнуващия мач финансовият благодетел на Лудогорец.

350-те хиляди лева ще бъдат разпределени между треньорите и футболистите, „отговорни“ за великолепния триумф над Лацио.

„Ако Безяк продължава да наказва реномирани вратари, през лятото може да струва още повече. За по-малко (от 10 милиона) няма да го продадем“, обеща Домусчиев.

„В безтегловност съм, трябва да се зареждам с нещо в следващите дни, за да издържа емоционално. При 0:2 вярвах, че ще изравним, но при 2:3 вече мислех, че късметът ни е изоставил.

Искам да благодаря на всичките хиляди хора, които се редяха на опашки за билети и ни подкрепяха до последния момент в това хладно време. Най-тежко ми беше като си мислех как ще разочароваме тези хора, какво би станало тогава.

Ако играехме пред 3-4 хиляди души, нямаше да има нищо странно, ако бяхме загубили, все пак това е Лацио. Но пред 30 хиляди щеше да е много жалко. Явно се развиваме и сме на прав път, надявам се и други български отбори да последват примера на Лудогорец, Литекс и Ботев“, сподели Домусчиев.

„Важно е, че българите показахме, че сме задружни. И аз с брат си съм се радвал на мачовете на Левски и ЦСКА в Европа, трябва да се подкрепяме. По принцип нямаме купата от Лига Европа, така че защо не, защо да не помечтаем за нея?

Всеки може да постигне мечтата си с желание и борбеност, не трябва да ни плашат трудностите“, каза още собственикът на Лудогорец.