Домусчиев: Черните овце трябва да бъдат изведени от стадионите

снимка: Булфото

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев говори след днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което бе взето решение Любослав Пенев да остане селекционер на националния отбор.

Домусчиев коментира ексцесиите на Вечното дерби между Левски и ЦСКА през уикенда. Тогава фенове на Левски първо свалиха на земята наставника на “червените” със снежна топка, а след това се опитаха да нахлуят на терена, като само навременната реакция на стюардите и полицията успя да ги спре.

Босът на Лудогорец бе категоричен, че такива фенове нямат място на стадионите и призова съответните органи да си свършат работата. Той разкри, че ще настоява за сурови наказания за всички клубове с привърженици, които създават проблеми.

Кирил Домусчиев обаче подчерта, че според него не е правилно футболните клубове да бъдат санкционирани постоянно заради феновете, а решението е с помощта на полицията - запалянковците с присъди просто да не бъдат допускани на мачовете.

“Не е редно да прехвърляме всички вини само върху един клуб, затова не бих говорил само за Левски. По принцип трябва да се вземат мерки срещу всички хулигани. Навсякъде има черни овце, които трябва да бъдат изведени от стадионите”, каза Домусчиев.

“Левски няма представител в Изпълкома, но не виждам да са ощетени по някакъв начин, независимо от ексцесиите тия дни.

Ще настоявам за по-сурови мерки, но това няма да се касае само до Левски, а до всички клубове с привърженици, които създават проблеми. Тези, които искат да трошат, ще трошат навсякъде. Трябва да се вземат мерки. В Разград не могат да трошат, защото не го допускаме”, добави бизнесменът.

“Защо трябва да наказваме постоянно клубовете, те какво са виновни? Според мен полицията трябва да си свърши работата, защото това си е чисто хулиганство. След това заедно да намерим форма, да сложим съответните системи, които да разпознават хората с присъди за такива прояви”, завърши Кирил Домусчиев.