Договорът за базите на ЦСКА излиза наяве... през 2019

снимка: SPORTA.BG

Може някой ден да доживеем истината за базите на ЦСКА. Ако не - поне нашите внуци имат шанс да разберат на какво основание имоти за десетки милиони евро се прехвърлят за 30 минути. Но всичко по реда си.

Върховният административен съд засекрети договора за базите на ЦСКА до... 11 февруари 2019 година. Скандалното решение не удовлетворява ЦСКА 1948. Клубът поиска да види договора за "Българска армия" и "Панчарево" и той да стане публично достояние, но делото ще се проведе чак след година и половина. 

По-долната инстанция задължи Министерството на младежта и спорта да покаже договора, с който базите бяха предоставени на ЦСКА-София. Това се случи миналото лято, когато на бързо заседание те бяха отнети от още съществуващия ЦСКА и дадени на Гриша Ганчев от ведомството на Красен Кралев, припомня offnews.

През зимата ЦСКА 1948 поиска въпросните споразумения. Те обаче бяха отказани от служебния кабинет на министър Даниела Дашева. С неясни мотиви Комисията за достъп до обществена информация при ММС се произнесе с решение, с което бе отказан достъп до търсената информация на клуба на феновете.

Административен съд София-град обаче задължи Спортно министерство да изкара договора, който явно крепи националната сигурност на България и региона. Последвало е обжалване от ведомството, което не би трябвало да се притеснява.