Добри новини за Барселона

снимка: fcbarcelona.com

Звездата на Барселона Лионел Меси ще бъде готов за игра още в началото на 2014 година, като ще се присъедини към своите съотборници за началото на подготовката на 2-и януари.

Както е известно, аржентинският магьосник имаше доста тежка 2013, след като на няколко пъти получи контузия в дясното бедро и в крайна сметка на 10-и ноември след мача срещу Бетис от ръководството на тима взеха мерки и извадиха Лео от игра.

Това е най-дългият период, който Меси изпуска за Барселона, като в момента той се възстановява в родната Аржентина, където физическото му състояние бележи сериозен прогрес.

От няколко дни той не изпитва никакви болки в бедрото, а и кондиционното му състояние е перфектно. Така той ще може да се завърне в игра още за първия мач на Барселона през 2014 - срещу Елче на 5-и януари.

Същото важи и за титулярния страж на отбора Виктор Валдес, който получи контузия по време на загубата на Испания от ЮАР в приятелса среща преди няколко седмици. Той има травма в глезена, но ще се завърне в игра през януари - също за мача срещу Елче.

Очаква се в същото време Валдес да почне преговори за преминаване в друг клуб, след като взе решение да не подновява договора си с каталунците, търсейки късмета си в друго първенство.