ДК към БФС се срещна с клубовете

снимка: bfunion.bg

Председателят на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз Юрий Кучев, членове на комисията, както и секретарят на Спортно-техническата комисия Неделчо Михайлов се срещнаха с представители на професионалните клубове, част от които бяха представени от изпълнителните си директори, за да обсъдят съвместната работа в подновяващото се през уикенда първенство в "А" и "Б" групите.

Срещата в Паркхотел "Витоша" в София премина изключително ползотворно и участниците в нея се обединиха около идеята, че подобни дискусии трябва да се превърнат в традиция.

Сред най-обсъжданите теми бяха размерът на дисциплинарните наказания (глоби), както и отношенията с правоохранителните органи, натоварени да осигуряват обществения ред по време на футболни мачове.

Клубовете приеха предложението на директора на Направление "Първенства и турнири" Антон Попов на техническата конференция преди провеждането на всеки мач да присъстват отговорниците по сигурността на клубовете, както и отговорниците за връзка с феновете, за да бъдат обсъдени предварително подготвените за всеки мач плакати от агитките и онези от тях, които съдържат обидни, нецензурни или расистки текстове и символи, да не бъдат допускани на трибуните.

Превантивната работа е единственият начин рязко да намалеят плащаните от клубовете глоби, коментираха участниците в срещата. Председателят на Дицсиплинарната комисия Юрий Кучев призова клубовете да бъдат проактивни и да участват с конкретни предложения за промени в съдържанието на Дисциплинарния правилник преди началото на сезона.

"Обърнете внимание на поведението на Вашите служители по време на мачовете, това също много често води до наказания и глоби за Вас, както и до допълнително нагнетяване на напрежението. Когато смятате, че сте ощетени по някакъв начин, сезирайте комисията", допълни Юрий Кучев.